Het belang van Google Hotel Search

Google Hotel Search biedt reizigers een duidelijk overzicht van alle accommodaties die overeenkomen met hun zoekopdracht, zodat ze de beschikbare opties makkelijk kunnen vergelijken. De betalende vermeldingen (aangegeven door het woord ‘Advertentie’) verschijnen eerst, gevolgd door de niet-betalende. Vervolgens kunnen ze voor elke accommodatie de boekingstarieven op verschillende websites vergelijken.

Vele hotels, B&B’s en vakantiewoningen gebruiken dit platform om hun online visibiliteit en vindbaarheid te verbeteren, dus het is cruciaal om ook jouw accommodatie toe te voegen als je enige concurrentie wil bieden. Maar daarmee is de kous nog niet af. Als jouw website niet in de lijst met boekingskanalen staat, zal je enkel indirecte boekingen genereren (via OTA’s), met hoge commissiekosten tot gevolg.

Google Hotel Search

Daarom is het essentieel om je rechtstreekse boekingstarief weer te geven met een directe boekingslink die leidt naar de boekingsmodule op je website. Door deze link te voorzien zal je (meestal voordelige) directe boekingstarief opvallen en zal je meer rechtstreekse reserveringen ontvangen. Goed nieuws: je kan dit (gratis) doen als je werkt met een erkende Google-partner zoals Bookingplanner!

Heb je al een Google Business-profiel?

Het enige wat je nodig hebt om je accommodatie te laten verschijnen in Google Hotel Search is een Google Business-profiel. Als je nog geen account hebt, kan je er makkelijk een aanmaken zonder kosten! Net zoals bij andere zoekmachines zal je in de zoekresultaten verschijnen als er een match is met de uitgevoerde zoekopdracht. Naast algemene bedrijfsinfo en foto’s kan je ook je real-time tarieven en beschikbaarheid tonen.

Je koppeling met Google opzetten

Wil je meer commissievrije reserveringen ontvangen door een gratis directe boekingslink toe te voegen? Aangezien de geïntegreerde Booking Engine die deel uitmaakt van ons Bookingplanner All-In-One-pakket officieel wordt erkend door Google, kunnen wij deze koppeling voor jou tot stand brengen. Indien je Bookingplanner nog niet gebruikt, kan je hier alle voordelen ontdekken en een gratis demo aanvragen.

Zodra de koppeling actief is, zal onze Booking Engine je hotelgegevens automatisch doorsturen en zal je directe boekingstarief weergegeven worden op je Google Business-pagina met een link naar je website. Dankzij onze Channel Manager (eveneens inbegrepen) worden ook al je tarieven en beschikbaarheden automatisch naar Google verzonden.

Maximaliseer je zichtbaarheid met advertenties

Ben je klaar voor de volgende stap? Als je wil dat je accommodatie en directe boekingslink bovenaan de lijst verschijnen in Google Hotel Search, kan je altijd opteren voor betalende advertenties. Samengevat betekent dit dat je tegen andere partijen voor een plaatsje bovenaan biedt. Afhankelijk van je vooraf bepaalde budget en andere instellingen, toont Google automatisch je advertenties voor een optimaal rendement. Adverteren kan op het eerste gezicht duur lijken, maar vergeleken bij de commissies die je betaalt voor indirecte boekingen, is de investering in een mum van tijd terugverdiend.

Met deze advertenties vergroot je de zichtbaarheid van je accommodatie en trek je nog meer aandacht naar je directe boekingskanaal, zodat reizigers worden aangemoedigd om rechtstreeks bij jou te boeken. Neem gerust contact met ons op als je hierbij ondersteuning wenst!

Google Hotel Ads

Klaar om je directe boekingen een gratis boost te geven?

Als je Google Hotel Search ten volle wil benutten dankzij Bookingplanner, vul dan onderstaand contactformulier in. We behandelen je aanvraag zo snel mogelijk!