Optimaliseer het boekingsproces op je website

Sinds het begin van de covidcrisis is het aantal rechtstreekse boekingen met 65% gestegen. Bovendien bezoekt 50% van de mensen de officiële website van de accommodatie nadat ze die op een grote boekingssite hebben ontdekt dankzij het billboard effect. Met andere woorden: de kans is groot dat reizigers op een bepaald moment in hun boekingstraject op je website terechtkomen. Nu is het alleen nog zaak om die bezoekers te overtuigen om hun verblijf op dat moment meteen vast te leggen.

Geen ingebouwde booking engine op je officiële website betekent natuurlijk geen directe reserveringen. Alles begint bij het bieden van een vlotte & intuïtieve boekingservaring aan je websitebezoekers. Zorg er ook voor dat de reserveringsmodule visueel aansluit bij de rest van de website om een gevoel van betrouwbaarheid te creëren. Vestig de aandacht op speciale aanbiedingen (bv. gratis ontbijt of fles champagne) en op het feit dat ze de best mogelijke prijs krijgen, om bezoekers verder aan te sporen om rechtstreeks te reserveren. Onze Booking Engine combineert al deze essentiële functies en meer tegen een betaalbare maandelijkse prijs.  

Bookingplanner All-in-one bevat de perfecte Booking Engine voor een moeiteloos boekingsproces. Hoe maakt onze Booking Engine precies het verschil, vraag je je af?  

 • Volledig commissievrij en zonder extra kosten
 • Kan naadloos worden geïntegreerd op elke website
 • 100% mobielvriendelijk
 • Conversiegericht ontwerp
 • Ratebox prijsvergelijkingstool inbegrepen
Booking Engine

Geef je website een facelift

Ondanks de populariteit van OTA's blijft je eigen website een belangrijke bron van inspiratie voor je (potentiële) gasten. Houd je website daarom altijd up to date, belicht je unieke troeven en zorg ervoor dat bezoekers de informatie die ze nodig hebben snel kunnen vinden. Als het ze te veel moeite kost om je website te begrijpen, is de kans groot dat ze wegklikken voor ze hun reservering hebben afgerond.  

Een aantrekkelijk design is ook essentieel voor het stimuleren van rechtstreekse boekingen. Als je website een professionele uitstraling heeft, zal je accommodatie kwaliteit en betrouwbaarheid uitstralen. Voeg uitnodigende foto's toe en duidelijke calls to action die mensen aanmoedigen om meteen te boeken.

Ben je niet zeker of jouw huidige website aan al deze eisen voldoet of heb je er nog geen en wil je snel aan de slag? Hier zijn een aantal redenen om onze betaalbare en makkelijk te onderhouden template websites te overwegen:  

 • Meerdere ontwerpen om uit te kiezen  
 • Makkelijk aan te passen en snel klaar voor publicatie  
 • Volledig personaliseerbaar met kleuren, tekst en foto's  
 • Aantrekkelijke & professionele uitstraling gegarandeerd  
 • Ontworpen met het oog op een optimale conversie  
 • Gebruikersvriendelijke lay-out  
 • Eenvoudig CMS zodat je zelf wijzigingen kan doorvoeren
Professionele template website

Zorg voor een snelle en veilige betaalmethode

De laatste stap van het boekingsproces is natuurlijk de transactie. Reizigers betalen dikwijls liever vooraf zodat ze zeker zijn van hun reservering. Als je deze optie niet voorziet, dreig je de potentiële klant op het allerlaatste moment nog kwijt te raken.  

Het bieden van veilige online betaalopties en een intuïtief betaalproces kan je rechtstreekse boekingen alleen maar ten goede komen. Met onze Booking Engine kan je een onbeperkt aantal betaalproviders integreren. Elke online betaling wordt snel en veilig afgehandeld, zonder extra kosten van onze kant. Lees hier meer over deze integratie.

Meer weten?

Aarzel niet ons te contacteren als je bijkomende vragen hebt of als je Bookingplanner All-in-one gratis wilt uitproberen. We beantwoorden je aanvraag zo snel mogelijk!