Wat zijn de voordelen van een POS systeem voor hotels?

Een hotel POS systeem biedt een centraal punt waar bijkomende aankopen van je gasten kunnen plaatsvinden. Dit is enorm waardevol voor hotels, omdat die vaak beschikken over meerdere verkooppunten (points of sale): de receptie, de bar, het restaurant, de wellness, room service …  

Al deze transacties moeten natuurlijk gelinkt worden aan de juiste klant of kamer. Je POS systeem houdt dit bij en verzamelt alle aankopen op één rekening, zodat jij niet alles handmatig hoeft te overlopen bij het uitchecken. Het resultaat: de check-out verloopt een stuk makkelijker en sneller, wat de ervaring aangenamer maakt voor zowel je personeel als de hotelgast.

Waarom kiezen voor het POS systeem van Lightspeed?  

Als een van de topspelers op de markt biedt Lightspeed de hardware en software die je nodig hebt om de perfecte gastervaring te bieden. Met de applicatie kan je de vloerplannen van je restaurant, bar of andere ruimtes gedetailleerd en flexibel personaliseren. Je kan ook gemakkelijk verschillende menu's aanmaken, aanpassen en toewijzen aan de juiste apparaten.  

Vanaf elk verkooppunt in je accommodatie kan het personeel snel klantengegevens vinden, bestellingen opnemen en de aankopen toevoegen aan de lopende rekening. Zo hoeven je gasten zich tijdens hun verblijf geen zorgen te maken over afzonderlijke betalingen.  

Los van de verbeterde efficiëntie helpt het kassasysteem van Lightspeed je ook bij het verhogen van je sales en omzet. Het Self-Order Menu (raadpleegbaar via een QR-code) stelt gasten in staat om zelfstandig te bestellen, wat eventuele drempels wegneemt. Bovendien houdt het systeem zorgvuldig alle verkoop- en bestelgegevens bij om je diensten verder te optimaliseren.

Integratie tussen Bookingplanner PMS en Lightspeed POS

Een PMS en POS systeem zijn twee kanten van dezelfde medaille. Ze vullen elkaar perfect aan: je PMS staat in voor het beheer van je reserveringen terwijl het POS systeem alle transacties tijdens het verblijf voor zijn rekening neemt.

Lightspeed POS + Bookingplanner PMS integratie

De integratie van Bookingplanner met Lightspeed maakt het mogelijk om Lightspeed bestellingen aan de kamerrekening in je PMS toe te voegen. Op die manier worden alle aankopen van eenzelfde gast of kamer gecentraliseerd op één factuur en krijg jij een compleet overzicht van alle transacties. Omdat alle informatie op één centrale plaats wordt verzameld, is het veel gemakkelijker om rapporten te analyseren of de nodige bestanden naar je boekhouder te sturen.

Vragen over de Bookingplanner-Lightspeed integratie?

Wij vertellen je met plezier meer over de talloze voordelen voor jouw accommodatie. Neem gerust contact met ons op via onderstaand formulier als je nieuwsgierig bent.