Bookingplanner All-in-one

Bookingplanner biedt een complete softwareoplossing om je accommodatie succesvol te runnen. Het omvat een gebruiksvriendelijk Property Management System, een best-of-class Channel Manager en een personaliseerbare Booking Engine voor je website. Laten we even inzoomen op de vele taken die dit alles-in-één systeem voor zijn rekening neemt.

Property Management System

Het meest uitgebreide systeem om je te ondersteunen bij je administratieve en receptietaken is een Property Management Systeem (PMS). Met het Bookingplanner PMS kunnen veel aspecten van het runnen van een hotel, B&B of vakantiewoning worden geautomatiseerd. Het vermindert de hoeveelheid tijd die je besteedt aan administratie aanzienlijk en neemt onnodige stress weg. Het Cloud-PMS van Bookingplanner fungeert als je digitale planner, maar met heel wat extra functionaliteiten:

 • Duidelijk overzicht van alle boekingen  
 • Beheer eenvoudig je reserveringen
 • Versnel check-in & check-out
 • Snel kamers toewijzen of veranderen
 • Automatiseer je gastencommunicatie
 • Maak folio's en facturen aan  
 • Vereenvoudig je facturering en boekhouding
 • Houd de schoonmaakplanning overzichtelijk bij  
 • Genereer en exporteer rapporten in enkele klikken
 • Vraag handige lijsten op: ontbijt, schoonmaak, aankomst/vertrek ...  
 • Bewaar klantgegevens
Property Management System

Channel Manager

Onze Channel Manager geeft je makkelijk toegang tot een ruim aanbod aan Online Travel Agencies (OTA’s) en andere distributiekanalen. De synchronisatiefunctie zorgt ervoor dat jouw tarieven en beschikbaarheden steeds up to date zijn op alle kanalen.  

 • Kies uit meer dan 200 boekingssites
 • Beheer je kanalen efficiënt vanuit één centraal punt
 • Beheer eenvoudig verschillende tariefplannen & prijzen
 • Update je tarieven en beschikbaarheid in bulk
 • Monitor je kanalen met behulp van automatische rapportage
 • Behoud een overzicht dankzij de kalenderweergave
 • Zeg overboekingen vaarwel

Booking Engine

De meeste reizigers boeken liever online dan dat ze de accommodatie bellen of mailen. Voeg onze conversiegerichte Booking Engine toe aan je website om commissievrije rechtstreekse boekingen te genereren, terwijl jij je kunt richten op je huidige gasten. Hij is heel eenvoudig in te stellen en te onderhouden aan de hand van een aanpasbaar sjabloon. Koppel met een Payment Service Provider zodat de gast vooraf kan betalen (of de transactie kan autoriseren). Dan hoef je daar al niet meer aan te denken tijdens het verblijf.

Tijdbesparende integraties

Er zijn tal van softwaresystemen die integreren met Bookingplanner, zodat ze moeiteloos samenwerken en elkaar wederzijds versterken.

Bookingplanner integratiemogelijkheden

Payment Service Provider (PSP)

Het betalingsproces in een hotel of B&B kan heel wat administratie met zich meebrengen. Als je niet bezig bent met het handmatig invoeren van creditcardgegevens, ben je waarschijnlijk tijd aan het verliezen met het afhandelen van no-shows of terugbetalingen. Door klanten de mogelijkheid te bieden online te betalen via een PSP, bijvoorbeeld via Mollie of Stripe, kan je dit proces automatiseren. Laat je gasten vooraf betalen of stuur ze een snel betalingsverzoek na het uitchecken en voorkom zo wachtrijen aan je receptie!

Point of sales (POS) system

Hotels bestaan vaak uit meerdere verkooppunten: de receptie, de bar of het restaurant, roomservice ... Met een kassasysteem kan je gemakkelijk alle consumpties van dezelfde gast of kamer samenvoegen op één rekening. Leg die rekenmachine maar neer, want met een slim kassasysteem zoals dat van Lightspeed verloopt je hele factureringsproces uiterst soepel.  

Sleutelsysteem

Met elektronische sleutelsystemen, bijvoorbeeld van Salto Space of Hotek Hospitality, kan je je gasten op een razendsnelle en veilige manier 24/7 toegang tot hun kamer verlenen. Er zijn verschillende mogelijkheden om de deur te ontgrendelen: sleutelkaarten, smartphone, toegangscode …

Software voor facturering en boekhouding

Automatiseer je facturatie- & boekhoudproces en voorkom fouten door te integreren met een van onze vertrouwde boekhoudpartners. Het vereenvoudigt de samenwerking tussen jou en je boekhouder of financiële afdeling aanzienlijk. Billit en Exact zijn enkele bekende spelers die talrijke voordelen bieden.  

Revenue Management System

Wil je je prijsstrategie naar een hoger niveau tillen? Een Revenue Management Systeem (RMS) zoals RoomPriceGenie of RevControl analyseert de markt om de ideale kamerprijzen te bepalen, die je vervolgens automatisch op je boekingskanalen kan zetten.  

Self-service kiosk

Tot slot kan het introduceren van een self-service kiosk in je lobby of entree een uitstekende manier zijn om verschillende receptietaken efficiënter te maken: gasten kunnen zichzelf in- of uitchecken, extra's bestellen en betalen, hun kamer upgraden ... Klinkt interessant? Lees meer over onze partner Antenor.

Zin om tijd te winnen en een feilloze gastenervaring te bieden?

Probeer Bookingplanner All-in-one gratis uit en ervaar zelf hoe het jou helpt je accommodatie efficiënter te runnen!