Waarom heb je Online Travel Agencies nodig?

Als je je kamers gevuld wil krijgen, moet je zichtbaar zijn voor degenen die mogelijk geïnteresseerd zijn in je accommodatie. Dat is precies de specialiteit van grote internationale OTA's! Bedrijven als deze profiteren van top-of-mind naamsbekendheid, grote marketingbudgetten en een schat aan datakennis, waardoor veel reizigers hun platformen gebruiken. Ze stellen je niet alleen in staat om een groter publiek te bereiken, ze stimuleren ook directe boekingen dankzij hun billboard-effect.

Hoe kies je de juiste OTA's voor je accommodatie?

Voor Europa zijn de invloedrijkste boekingsplatformen waar je niet omheen kan Booking.com, Expedia, HRS en Airbnb. Lokale OTA's kunnen echter een minstens zo interessante partner voor jou zijn! Kijk bijvoorbeeld naar de toeristische dienst van je stad of regio.  

Houd er rekening mee dat reizigers meestal meerdere websites bekijken voordat ze boeken, vaak om prijzen te vergelijken. Het is daarom een goed idee om op diverse kanalen aanwezig te zijn, in plaats van er slechts één of twee uit te kiezen. Door je online zichtbaarheid te vergroten genereer je meer reserveringen en maximaliseer je jouw bezettingsgraad.  

Kies de juiste OTA's voor jouw type accommodatie

Om je te helpen de juiste doelgroepen te bereiken, hebben we voor elk type accommodatie de populairste OTA's op een rijtje gezet. Afhankelijk van je locatie kunnen deze een grote meerwaarde vormen voor je distributiemix.  

Hotel

Bed & Breakfast

Vakantiewoning

Hostel

Een distributiemix vinden die goed werkt voor je accommodatie is vaak een kwestie van uitproberen. Houd je OTA-rapporten in Bookingplanner in de gaten om de prestaties van je kanalen te monitoren. Als een bepaald kanaal niet genoeg boekingen of inkomsten genereert, kan je er steeds voor kiezen om het te sluiten of te vervangen.  

Klaar om je online zichtbaarheid uit te breiden met de juiste OTA's?

Met Bookingplanner kan je eenvoudig nieuwe OTA-koppelingen opzetten. Wens je wat extra ondersteuning van onze kant of meer informatie? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via onderstaand formulier! Ga voor een compleet overzicht van je OTA-opties naar onze Marketplace.