Haal overbodige manuele taken uit het betaalproces

Is jouw B&b, hotel of vakantiewoning nog steeds afhankelijk van offline betaalmethoden? Dan is er nog heel wat ruimte voor verbetering! Offline transacties vergen veel tijd en moeite van beide partijen. Door je Bookingplanner te koppelen aan een Payment Service Provider (PSP) kan je dit proces automatiseren en een groot deel van het handmatige werk elimineren.

Het aanvaarden van online betalingen zorgt voor een vlekkeloze informatie-uitwisseling met Bookingplanner, waardoor jij meer tijd overhoudt om aan je service te besteden. Bovendien wordt betalen mogelijk bij elke stap in het klanttraject. Afhankelijk van de voorkeuren van de klant kan je op voorhand afrekenen via de Booking Engine, aan de balie of door middel van directe betaalverzoeken via e-mail.

Aanvaard online betalingen tijdens het boekingsproces

Gasten verkiezen vaak om vooraf te betalen zodat ze zich er geen zorgen over hoeven te maken eens ze hun reis hebben aangevat. Uit hoe meer betaalmogelijkheden ze kunnen kiezen, hoe groter de kans is dat ze de online reservering zullen voltooien.

Met de Booking Engine die is inbegrepen in het Bookingplanner All-In-One-pakket kan je eenvoudig online betalingen aannemen tijdens het boekingsproces via Payment Service Providers. Ze zorgen voor een win-win: je klanten kunnen hun favoriete betaalmethode kiezen en jij bent steeds zeker van je geld.

Zowel de boekingsmodule zelf als de geïntegreerde betaalmodule zijn 100% mobielvriendelijk, een onmisbare eigenschap tegenwoordig! Bezoek onze Marketplace om te zien welke PSP’s aan je Booking Engine gelinkt kunnen worden.

Koppel je Booking Engine aan PSP's

Snellere betalingen aan de balie

Als je een balie hebt, kan je natuurlijk nog steeds betalingen aanvaarden op de ouderwetse manier, maar dan sneller! Voorkom vervelende wachtrijen in de ontvangstruimte door online betaalmethoden te implementeren. Geen last-minute berekeningen meer, verschillende rekeningen doornemen en gedoe met creditcardgegevens, aangezien alle informatie automatisch wordt opgehaald uit je Bookingplanner PMS.

Verstuur betaalverzoeken in slechts enkele clicks

Indien je gebruik maakt van een PSP kan je veilige betaallinks naar je gasten verzenden op elk moment: voor het inchecken, tijdens hun verblijf en zelfs na het uitchecken. Deze werkwijze biedt je gasten extra gemak en flexibiliteit. Je kan hen de vrijheid geven om hun reservering aan te passen of extra’s toe te voegen, met de mogelijkheid om meteen te betalen of aan het einde van hun verblijf. Dit kan ook een positief effect op je omzet hebben, aangezien consumenten meer uitgeven als het betaalproces snel en makkelijk is, vooral via mobiel!

Voor het betaalverzoek vertrek je van een sjabloon waarvan je vervolgens eenvoudig de mailinhoud kan aanpassen. Geef ook aan waarvoor je precies een betaalverzoek wil sturen (accommodatie, toeristenbelasting, supplementen, ...). Indien nodig kan je het verschuldigde bedrag opsplitsen in kleinere transacties of kan je een deel van de kosten aan de firma factureren en de rest aan de gast. Ontdek meer over betaalverzoeken in ons helpcenter.

Klaar om betalingen voortaan sneller te verwerken?

Als je interesse hebt om Bookingplanner te gebruiken in combinatie met PSP’s, aarzel dan niet om ons te contacteren via onderstaand formulier. We beantwoorden je vraag zo snel mogelijk!