Het belang van online betalen groeit

De digitale revolutie heeft vele aspecten van ons dagelijkse leven veranderd en zo ook onze aankoopgewoonten. Steeds meer aankopen, waaronder het reserveren van accommodaties, vinden online plaats en vooral het aantal mobiele betalingen neemt daarbij sterk toe. Gemak is hier de bepalende factor. Aangezien consumenten een snelle, moeiteloze betaalervaring wensen, is het bieden van online betaalmogelijkheden in de huidige economie een absolute noodzaak.

Als jouw huidige aanpak wat betreft betalingen voornamelijk bestaat uit kredietkaartgaranties of offline betalingen ter plaatse, loop je een heleboel voordelen mis. Dit soort transacties brengen namelijk een berg administratie met zich mee en nemen dus veel tijd in beslag. Je hebt ook geen betaalgarantie in geval van fraude, betaalweigeringen, no-shows of laattijdige annuleringen. Gasten willen bovendien geen zorgen maken over de betaling tijdens hun verblijf.

Zowel voor jou als voor je gasten is het ongetwijfeld de moeite waard om online betalen mogelijk te maken. Payment Service Providers (PSP’s) zoals Mollie en Stripe vormen de meest veilige en tijdsefficiënte oplossing. Ze voldoen aan de recent ingevoerde PSD2-wetgeving (zie verder) en bieden je betaalgarantie.

Payment Service Providers

Wat je moet weten over de huidige regelgeving rond betalingen

Als eigenaar van een vakantiewoning, hotel of B&B die online kamers aanbiedt, heb je misschien al gehoord van de nieuwe PSD2-wetgeving. Het doel van deze Europese richtlijn is om beide partijen van online transacties te beschermen door dubbele authenticatie van de klant te vereisen (bijvoorbeeld door gezichtsherkenning, een paswoord of token). Het louter vragen naar de kredietkaartgegevens van je gasten is dus niet langer voldoende.

Verder werd in België een nieuwe wet geïntroduceerd die stelt dat elke onderneming vanaf 1 juli 2022 minstens één andere betaalmethode naast contant betalen moet aanbieden.

Maak gebruik van Payment Service Providers

Als je online betalingen wil accepteren en jezelf wil indekken tegen fraude, no-shows, laattijdige annuleringen of betaalweigeringen zijn PSP’s de beste keuze. Ze integreren naadloos met je Booking Engine en garanderen een win-winsituatie voor jou en je gasten:

  • Snel en eenvoudig betaalproces
  • Maximale veiligheid en betrouwbaarheid
  • Optie om later te betalen met betaalgarantie
  • Betere gastervaring
  • Meer directe reserveringen
  • Minder administratie
  • Minder fouten

Neem contact met ons op voor meer info

Heb je bijkomende vragen over het connecteren met PSP’s? Aarzel niet ons te contacteren via onderstaand formulier. We helpen je met plezier verder!